Chciałabym Cię zaprosić na kurs online, poświęcony problemom układu pokarmowego. Zaburzenia funkcjonowania tego układu pojawiają się coraz częściej, nierzadko też nakładają się na siebie różne schorzenia z którymi pacjent i dietetyk muszą się zmierzyć.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak pomóc swoim podopiecznym – lub sobie, zapraszam Cię do wzięcia udziału w moim szkoleniu.
Cena za cały kurs to jedyne 450zł

Znajdziesz tutaj zarówno przegląd najnowszych badań naukowych i literatury medycznej, jak i moją praktykę gabinetową.
Podzielę się z Tobą moimi sprawdzonymi rozwiązaniami, a większość poruszanych problemów będzie zawierać studium przypadków, dzięki czemu będziesz w stanie skonfrontować swoje pomysły, działania lub nauczyć się ich od podstaw.
Kurs powstał na bazie licznych publikacji naukowych, specjalistycznej literatury i kilku lat pracy jako dietetyk kliniczny, specjalizujący się właśnie w chorobach układu pokarmowego.
Z jakimi problemami się zmierzymy?
Część pierwsza
1.
Biegunki, zaparcia, wzdęcia – postępowanie dietetyczne, suplementacyjne i probiotyczne w zaburzeniach czynnościowych układu pokarmowego.
2.
Eozynofilowe zapalenie przełyku – jak duże znaczenie ma dieta i jakie strategie są oficjalnie rekomendowane? Czy znamy pomocną suplementację i probiotyki?
3.
Refluks – GERD i LPR – pomocne interwencje dietetyczne i suplementacyjne oraz związane ze stylem życia. Co to znaczy działać przyczynowo w GERD i LPR?
4.
Zapalenie błony śluzowej żołądka – skuteczne działania dietetyczne i suplementacyjne.
5.
Helicobacter pylori – czy da się wyleczyć naturalnie? Czy są rekomendowane strategie dietetyczne?
6.
Nietolerancja histaminy – co dla nas oznacza, skąd się bierze i jakie działania warto podjąć?
7.
Celiakia – czy dieta bezglutenowa to wszystko, co możemy zrobić? Na co warto zwrócić uwagę w jadłospisie i suplementacji?
Część druga
Część druga
8.
SIBO – nastawione na przyczynę działania dietetyczne, suplementacyjne i probiotyczne.
9.
Clostridium difficile – jak wspomóc pacjenta żywieniowo? Czy odżywianie wpływa na ryzyko nawrotów?
10.
Encefalopatia wątrobowa – jakie pułapki żywieniowe i suplementacyjne musisz znać?
11.
Przerost grzybów Candida – postępowanie dietetyczne, suplementacyjne i probiotyczne. Fakty i mity związane z grzybami Candida.
12.
Zespół Jelita Drażliwego – skuteczne interwencje dietetyczne, suplementacyjne, probiotyczne i nie tylko.
13.
Nieswoiste choroby zapalne jelit – postępowanie dietetyczne w zaostrzeniu, remisji i okresie okołooperacyjnym.
14.
Profilaktyka zachorowań i nawrotów – czyli co jeść, kiedy już wprowadzimy nasze objawy w remisję?
Kupujac kurs, otrzymujesz
Wiedza
Kilkanaście godzin prosto przedstawionej wiedzy, opartej na aktualnych badaniach naukowych, literaturze medycznej i doświadczeniu w pracy z omawianymi problemami
Certyfikat
Imienny certyfikat, potwierdzający nabyte umiejętności
Cały kurs kosztuje teraz jedyne 450 zł!
Po kliknięciu "kup teraz" przeniesiesz się do platformy e-learningowej i poprosimy Cię o rejestrację.