Skip to main content
Cześć!

Chciałabym Cię zaprosić na kurs online, poświęcony problemom układu pokarmowego. Zaburzenia funkcjonowania tego układu pojawiają się coraz częściej, nierzadko też nakładają się na siebie różne schorzenia z którymi pacjent i dietetyk muszą się zmierzyć.

Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak pomóc swoim podopiecznym – lub sobie, zapraszam Cię do wzięcia udziału w moim szkoleniu.

Cena za cały kurs to jedyne 450zł

Znajdziesz tutaj zarówno przegląd najnowszych badań naukowych i literatury medycznej, jak i moją praktykę gabinetową.

Podzielę się z Tobą moimi sprawdzonymi rozwiązaniami, a większość poruszanych problemów będzie zawierać studium przypadków, dzięki czemu będziesz w stanie skonfrontować swoje pomysły, działania lub nauczyć się ich od podstaw.

Kurs powstał na bazie licznych publikacji naukowych, specjalistycznej literatury i kilku lat pracy jako dietetyk kliniczny, specjalizujący się właśnie w chorobach układu pokarmowego.

Z jakimi problemami się zmierzymy?

Część pierwsza

1.

Biegunki, zaparcia, wzdęcia – postępowanie dietetyczne, suplementacyjne i probiotyczne w zaburzeniach czynnościowych układu pokarmowego.

2.

Eozynofilowe zapalenie przełyku – jak duże znaczenie ma dieta i jakie strategie są oficjalnie rekomendowane? Czy znamy pomocną suplementację i probiotyki?

3.

Refluks – GERD i LPR – pomocne interwencje dietetyczne i suplementacyjne oraz związane ze stylem życia. Co to znaczy działać przyczynowo w GERD i LPR?

4.

Zapalenie błony śluzowej żołądka – skuteczne działania dietetyczne i suplementacyjne.

5.

Helicobacter pylori – czy da się wyleczyć naturalnie? Czy są rekomendowane strategie dietetyczne?

6.

Nietolerancja histaminy – co dla nas oznacza, skąd się bierze i jakie działania warto podjąć?

7.

Celiakia – czy dieta bezglutenowa to wszystko, co możemy zrobić? Na co warto zwrócić uwagę w jadłospisie i suplementacji?

Część druga

Część druga

8.

SIBO – nastawione na przyczynę działania dietetyczne, suplementacyjne i probiotyczne.

9.

Clostridium difficile – jak wspomóc pacjenta żywieniowo? Czy odżywianie wpływa na ryzyko nawrotów?

10.

Encefalopatia wątrobowa – jakie pułapki żywieniowe i suplementacyjne musisz znać?

11.

Przerost grzybów Candida – postępowanie dietetyczne, suplementacyjne i probiotyczne. Fakty i mity związane z grzybami Candida.

12.

Zespół Jelita Drażliwego – skuteczne interwencje dietetyczne, suplementacyjne, probiotyczne i nie tylko.

13.

Nieswoiste choroby zapalne jelit – postępowanie dietetyczne w zaostrzeniu, remisji i okresie okołooperacyjnym.

14.

Profilaktyka zachorowań i nawrotów – czyli co jeść, kiedy już wprowadzimy nasze objawy w remisję?

Kupujac kurs, otrzymujesz

Wiedza

Kilkanaście godzin prosto przedstawionej wiedzy, opartej na aktualnych badaniach naukowych, literaturze medycznej i doświadczeniu w pracy z omawianymi problemami

Certyfikat

Imienny certyfikat, potwierdzający nabyte umiejętności

Cały kurs kosztuje teraz jedyne 450 zł!

Po kliknięciu "kup teraz" przeniesiesz się do platformy e-learningowej i poprosimy Cię o rejestrację.